Belépés Felhasználói vezérlőpult Taglista Statisztika
Hungarian Unix Portal Google Kereső Mediafire File Hosting(FREE) Linux Hogyanok
IRC chat Levelező lista! Íratkozz fel!
Halgass rádiót! Userbar generátor ADSL Sebesség mérés
Unity Linux Magyarország Szabadszoftver Info
HUP Distrowatch (Angol) Distrowatch legújabb szoftver csomagok LxEr (Angol) Linux Today (Angol) Linux.com (Angol) Prohardver HWSW SG ITcafe Mobilarena Index 24 óra (Hírek) Hírszerző (Hírek) Origo (Hírek) Hogyan.org Linux Hogyanok
Fórum kezdőlap   GyIK   Keresés  
Regisztráció  Belépés
Fórum kezdőlap Kávéház! Kezdő felhasználók fóruma.

postgresql 8.4

A kezdő, a linuxszal még csak most ismerkedő felhasználóknak kialakított fórum. Kérdezz bátran, hiszen mindenki volt kezdő egyszer, és itt minden kérdésed megválaszolásra kerül.

Fórum szabályok
Fórumunk kiemelt célja a kezdő Linux felhasználók segítése!
A segítés lépései:
1. Alaposan olvasd el az adott hozzászólást!
2. Közérthető nyelvezettel írd le a megoldás lépéseit!
3. Ha nem érthető ahogy a felhasználó leírja a gondját, udvariasan kérjünk tőle további adatokat.
4. TILOS EGYMÁST POCSKONDIÁZNI, MEGALÁZNI ÉS EZ VONATKOZIK A KÉRDEZŐRE ÉS A VÁLASZOLÓRA IS!
5. Kerüljük az off-olást, azaz a fórum témájától való eltérést. Egyéb kérdésekre, beszélgetésre ott a Csevegő fórum.

Mindenki Ember és próbáljunk meg Emberi hangnemet használni. Senki sem születik Linux-os tudással a fejében, és ha elkezdjük piszkálni, azzal nem segítünk neki, hanem elvesszük a kedvét a Linux használatától. Természetesen nem cél, hogy mindenki CSAK Linuxot használjon, de aki érdeklődik iránta, az kapjon meg minden információt ahhoz, hogy eldönthesse, használni kívánja e.
Köszönöm!

postgresql 8.4

HozzászólásSzerző: enkiki23 » 2010. július 28., szerda 9:34

Ért valaki a 8.4-eshez? (Tud valaki segíteni?) Egy tábla 20.000 sorában egy oszop összes értékét kellene megváltoztatni Y-ről N-ra? Select, majd update...de hova?
A Turul is immár Főnixként támadt fel, és kiáltja röptében:
Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen!"
enkiki23
Családtag
Családtag

Státusz: Offline:

Re: postgresql 8.4

HozzászólásSzerző: janu » 2010. július 28., szerda 20:39

Szerintem szabványos SQL kell neki, ami szerint:
UPDATE <táblanév> SET <oszlopnév> = <új érték> [WHERE <feltétel...]
Ha az oszlop (var)char vagy text típusú, akkor értelemszerűen aposztrófok közé kell az értéket tenni. Ha a WHERE feltételt nem adod meg, minden sorban végrehajtja a cserét.
registered Linux user #46079
Fedora 13 (Goddard), Linux 2.6.33.6-147.fc13.i686.PAE #1 SMP
Remember that the closed source leads to dark side of the force! (Jaume Sabater)
janu
Támogatók
Támogatók

HozzászólásSzerző: enkiki23 » 2010. július 28., szerda 20:41

Köszi....kipróbálom... (megjegyzem, hasonlót adtam, ki, de valamiért mindig hibára futott.... ismét nekifutok.)
enkiki23
Családtag
Családtag

HozzászólásSzerző: janu » 2010. július 28., szerda 21:05

enkiki23 írta:Köszi....kipróbálom... (megjegyzem, hasonlót adtam, ki, de valamiért mindig hibára futott.... ismét nekifutok.)

Ha megírod, hogy mit adtál neki, amitől hibamenése lett, talán tudok segíteni.
Remember that the closed source leads to dark side of the force! (Jaume Sabater)
janu
Támogatók
Támogatók

HozzászólásSzerző: enkiki23 » 2010. július 28., szerda 22:44

UPDATE i_product
SET isactive= 'N',

Lefutott..... Tudod mi volt a gond? Mivel töröltem (már elsőre is a WHERE sort) így véletlenül sima vesszővel zártam a sort nem pontosvesszővel.....
.....és persze nem láttam a fától az erdőt.... :lol: (de azért köszi...mert most legalább észrevettem...tiszta hülye vagyok, legközelebb a járdát nem fogom megtalálni a sugárúton 8-) )
enkiki23
Családtag
Családtag

HozzászólásSzerző: janu » 2010. július 29., csütörtök 5:35

enkiki23 írta:UPDATE i_product
SET isactive= 'N',

Lefutott..... Tudod mi volt a gond? Mivel töröltem (már elsőre is a WHERE sort) így véletlenül sima vesszővel zártam a sort nem pontosvesszővel.....
.....és persze nem láttam a fától az erdőt.... :lol: (de azért köszi...mert most legalább észrevettem...tiszta hülye vagyok, legközelebb a járdát nem fogom megtalálni a sugárúton 8-) )

Na, ez nekem sem tűnt volna fel - legalábbis meresztettem volna egy darabig a szemem (az is igaz, hogy a vessző itt felesleges, lehet, hogy már ezen is felháborodott - talán mégis feltűnt volna (?)). És a marha nem szól ilyenkor, mondjuk hogy "befejezetlen utasítás", vagy ilyesmi, hanem csak kiírja: 'syntax error in line 1 occur 'isactive= 'N','. A MySQL legalább egy folytató promptot ad, ha interaktívan használod, postgres-t már rég használtam, nem emlékszem, mit csinál, és most nincs is a közelemben, hogy kipróbáljam. ORACLE már rég volt a kezem alatt, a SyBase meg még bőbeszédűbb: "syntax error in ? line". Egy több ezer soros szkriptben ez igen motiváló :mrgreen:
janu
Támogatók
Támogatók

Vissza: Kezdő felhasználók fóruma.