Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem a Suse Studio-val kapcsolatban..
Most kicsit "nosztalgiázom" ezért fenn van és jó egészségnek örvend a 11.2-es Opensuse KDE4 felülettel a gépemen.
Nézelödtem a neten hogy miként lehetne valami rendszermentő lemezt csinálni de magyarul egy kukk annyi nincs, Google fordítóval olvastam valami Kiwi nevű dologról, de nem sikerült vele semmit csinálni. valamikor Tamástól hallottam már a Suse Studio-ról és az esélytelenek nyugalmával kértem belépő kódot. Meglepődtem, mert egy órán belül küldték is.
Próbáltam csinálni két iso-ot, de az elsőt az Enterprise fizetős változatból rakta össze nekem az oldal, de csak egy végtelen licenc leírás futott csak, hagytam töröltem.
Próbálkoztam Tegnap este az Opensuse 11.2 KDE változat elkészítésével de meglepődtem mert a "Gweniew" képnézegető programot akartam hozzáadni és közölte velem hogy nem telepíthető.
Az volna a kérdésem mennyire üres és szimpla a kiindulási alap amiről az építést kezdi az ember?
Mert ha csak a kernel van szinte csak akkor hagyom az egészet hiszen 6-700 rpm csomagot nem hiszem hogy tudok kezelni és fügőségekkel együtt összeálítani.
Vagy ha beleteszek egy programot a fügőségeit a Susestudio beleteszi a lemezképbe?
Mert az ötlet az ragyogó, a kivitel is jó, csak ez a baj ezzel is mint Linux fronton a legtöbb dologgal hogy nincs magyar nyelvű leírás ami közérthető könnyen emészthető bárki számára.