Belépés Felhasználói vezérlőpult Taglista Statisztika
Hungarian Unix Portal Google Kereső Mediafire File Hosting(FREE) Linux Hogyanok
IRC chat Levelező lista! Íratkozz fel!
Halgass rádiót! Userbar generátor ADSL Sebesség mérés
Unity Linux Magyarország Szabadszoftver Info
HUP Distrowatch (Angol) Distrowatch legújabb szoftver csomagok LxEr (Angol) Linux Today (Angol) Linux.com (Angol) Prohardver HWSW SG ITcafe Mobilarena Index 24 óra (Hírek) Hírszerző (Hírek) Origo (Hírek) Hogyan.org Linux Hogyanok
Fórum kezdőlap   GyIK   Keresés  
Regisztráció  Belépés
Fórum kezdőlap Linux Disztribúciók. SUSE Linux (openSUSE)

OpenSuSE remaster

Német Linux disztribúció, amelyet egyetemi diákok alapítottak 1992-ben. Felhasználóbarát telepítő jellemzi. A YAST telepítő és beállító megkönnyíti a karbantartást és a legfontosabb rendszerparaméterek beállítását.

Re: OpenSuSE remaster

HozzászólásSzerző: antiwinhacker » 2010. január 8., péntek 18:41

moljanez írta:Az volna a kérdésem mennyire üres és szimpla a kiindulási alap amiről az építést kezdi az ember?

Nagyon. Nekem ebben a remasterben összesen 825 csomagom van, és így is még találok hiányzó programot (ezek mükődésbeli gondokat tudnak okozni, ezért kellene néhány ember aki letölti és teszteli). Annyi könnyedség van, hogy a függőségeket hozzáadja. Nem rég vesztem össze a packman tároló készítőivel, mert az egyik gstreamer modul rpm-jéből hiányzott egy függőség (libmms). A fordítás teljesen rendben volt, csak nem került az említett csomag a rendszerbe. Külön kellett hozzáadni !
Bosszúságok elkerülése miatt javaslom, csináljuk közösen a KDE-s remastert. Szerintem kicsit érteni kell a linux felépítését és a függőségeket, hogy a végén sikerélményed legyen a susestudioban. Nem teljesen kezdőknek való, ez a saját véleményem.

janu írta:Egyébként ez a rossz hír is, mert a kiíráshoz "nagy" CD kell

Én újraírható DVD-re írtam.
"Mikor az utolsó fát kivágtátok, az utolsó folyót is megmérgeztétek és az utolsó halat is kifogtátok, akkor fogtok rájönni, hogy a pénzt nem lehet megenni."

(Egy indián törzsfönök mondta a fehéreknek)
antiwinhacker
Moderátor
Moderátor

Státusz: Offline:

HozzászólásSzerző: janu » 2010. január 8., péntek 19:00

antiwinhacker írta:
janu írta:Egyébként ez a rossz hír is, mert a kiíráshoz "nagy" CD kell

Én újraírható DVD-re írtam.

Akkor már érdemes DVD méretben gondolkozni, esetleg meg ez-az felférne (pl. az egész KDE :mrgreen: ).
registered Linux user #46079
Fedora 13 (Goddard), Linux 2.6.33.6-147.fc13.i686.PAE #1 SMP
Remember that the closed source leads to dark side of the force! (Jaume Sabater)
janu
Támogatók
Támogatók

HozzászólásSzerző: antiwinhacker » 2010. január 8., péntek 19:06

Igazad van, lehetne mindent bele tipusú remastert is csinálni. Én szándékosan álltam meg a partvonalnál, mert nem szeretem az ilyen ISO-kat. A live telepítő kérdezés nélkül mindent felmásolna, nem tudnál válogatni.
"Mikor az utolsó fát kivágtátok, az utolsó folyót is megmérgeztétek és az utolsó halat is kifogtátok, akkor fogtok rájönni, hogy a pénzt nem lehet megenni."

antiwinhacker
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: moljanesz » 2010. január 8., péntek 19:34

antiwinhacker írta:
moljanez írta:Az volna a kérdésem mennyire üres és szimpla a kiindulási alap amiről az építést kezdi az ember?

Bosszúságok elkerülése miatt javaslom, csináljuk közösen a KDE-s remastert.

Akkor majd megbeszélünk egy alkalmas időpontot és Skypeon vagy Empathyn konzultálunk közben és megcsinálhatjuk. Csak akkor a most futó Opensusém alól csinálnám, mert ott tudom melyik programoknál maradtam, mert szerintem egy átlagos "mezei felhasználó" úgyis ezeket használja elsősorban.
Például a KDE4-es Kaffeine sokkal bénább mint a KDE3-as változat. Megtalálható a szoftvertelepítőben egyébként, és sokkal precízebb.
Vagy az alap Amarok helyett sokkal jobb a dekóder telepítés után felkerülő azt hiszem Packman féle verzió. Ezek apróságok, de szerintem ha egyből egy kezdő azzal találkozik hogy ezek a dolgok nem használhatók egyből hagyja is a fenébe az ilyen rendszert.
Talán még az unrar csomag, a Kopete helyett nekem Empathy van fenn, lehet hogy Gnome-os program, de jó és működik.
Akkor Tamás állok rendelkezésedre egy alkalmas időpontban, talán sikerül összehozni egy olyan Opensusét amit bátran lehet ajánlani Windows xp helyett otthoni szabadidős használatra bárkinek :)
Mert jó rendszer az Opensuse csak ennek is az a baja mint minden általános Linux rendszernek hogy különbözni akar, nem pedig alternatívát kíván nyújtani és kiváltani könnyen és egyszerűen a warez windowst.
moljanesz
Családtag
Családtag

HozzászólásSzerző: antiwinhacker » 2010. január 8., péntek 19:45

Holnap mikor leszel a gép elött?

antiwinhacker
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: janu » 2010. január 8., péntek 20:07

antiwinhacker írta:Igazad van, lehetne mindent bele tipusú remastert is csinálni. Én szándékosan álltam meg a partvonalnál, mert nem szeretem az ilyen ISO-kat. A live telepítő kérdezés nélkül mindent felmásolna, nem tudnál válogatni.

Ott van az a randa zöld vigyori... Persze, hogy nem akarok Fradi levest (mindent bele!). Sőt, nem tartom kizártnak, hogy megfelelő átgondolás után le lehet egy "normál" CD méretére csökkenteni az .iso-t. Csak ehhez idő kéne, hogy alaposabban át tudjam nézni. Aztán talán jövő szombaton erre is lesz idő :-)
Remember that the closed source leads to dark side of the force! (Jaume Sabater)
janu
Támogatók
Támogatók

HozzászólásSzerző: antiwinhacker » 2010. január 8., péntek 20:15

Nem is lenne nehéz, csak kihagyjuk belöle az Openoffice-t és a Firefoxot, helyette lehetne Chromiumot vagy Operát rakni. Persze a tárolókat benne hagynám !

antiwinhacker
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: soma-sk8 » 2010. január 8., péntek 20:24

Hogy nektek miért nem jó az mc :?: :mrgreen:
===
Üdv: SoMa
01011100. GoboLinux felhasználó
farmer
soma-sk8
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: janu » 2010. január 8., péntek 21:44

soma-sk8 írta:Hogy nektek miért nem jó az mc :?: :mrgreen:

mc: mit codálkozol, mindig is okoztam (kellemetlen) meglepetést... :rofl:
janu
Támogatók
Támogatók

HozzászólásSzerző: moljanesz » 2010. január 9., szombat 6:02

antiwinhacker írta:Holnap mikor leszel a gép elött?

Ebéd után gépnél leszek majd, ha összefutunk akkor összehozhatunk egy iso-t.
moljanesz
Családtag
Családtag

ElőzőKövetkező

• Hasonló témák
    Válaszok
    Megtekintve
    Szerző

Vissza: SUSE Linux (openSUSE)