Belépés Felhasználói vezérlőpult Taglista Statisztika
Hungarian Unix Portal Google Kereső Mediafire File Hosting(FREE) Linux Hogyanok
IRC chat Levelező lista! Íratkozz fel!
Halgass rádiót! Userbar generátor ADSL Sebesség mérés
Unity Linux Magyarország Szabadszoftver Info
HUP Distrowatch (Angol) Distrowatch legújabb szoftver csomagok LxEr (Angol) Linux Today (Angol) Linux.com (Angol) Prohardver HWSW SG ITcafe Mobilarena Index 24 óra (Hírek) Hírszerző (Hírek) Origo (Hírek) Hogyan.org Linux Hogyanok
Fórum kezdőlap   GyIK   Keresés  
Regisztráció  Belépés
Fórum kezdőlap Linux Disztribúciók. SUSE Linux (openSUSE)

OpenSuSE remaster

Német Linux disztribúció, amelyet egyetemi diákok alapítottak 1992-ben. Felhasználóbarát telepítő jellemzi. A YAST telepítő és beállító megkönnyíti a karbantartást és a legfontosabb rendszerparaméterek beállítását.

Re: OpenSuSE remaster

HozzászólásSzerző: moljanesz » 2010. január 14., csütörtök 19:01

Szervusztok!
Letöltöttem, live módban tökéletesen fut, hang van azonnal, a monitor felbontás tökéletes, valószínű egyből felismeri a videókártyát? Valószínű! :D
Próbáltam a live installert, de formázás után kilépett valami hibaüzenettel.
De lehet hogy az én hibám, mert valahogy az istennek se boldogulok ezzel az inkább angol mint magyar felületű partícionálóval ami a Suséban van. Lehet valamit elnéztem, nem tudom.
Ma már nincs türelmem telepíteni, de holnap vagy a hétvégén élesben is ki fogom próbálni.
Lehetne neki hagyni hogy grubot csináljon, de nem biztos hogy boldogulna az Ubuntu grub2-es rendszerindítójával. Ezért trükközni kell, majd nyugodt körülmények között.
moljanesz
Családtag
Családtag

Státusz: Offline:

HozzászólásSzerző: Lea Noukhs » 2010. január 14., csütörtök 20:13

moljanesz írta:Lehetne neki hagyni hogy grubot csináljon, de nem biztos hogy boldogulna az Ubuntu grub2-es rendszerindítójával. Ezért trükközni kell, majd nyugodt körülmények között.

A legegyszerűbb "trükk", hogy nem hagyod neki az MBR-t használni, hanem a saját partíciója elejére teteted a grubot.
A *buntuban meg csak felveszel egy újabb chainloadert.
Mindenik ember lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.
Lea Noukhs
Családtag
Családtag

HozzászólásSzerző: janu » 2010. január 15., péntek 6:19

Árulja el valaki, hová tűnt a reggeli beírásom??? :-(

Megírtam, hogy tőlem is letölthető a KDE-s iso. Belinkeltem azt a hozzászólásomat, amiben leírtam, hogyan lehet az ftp szerveremet elérni. Most akkor ez nem fontos?
registered Linux user #46079
Fedora 13 (Goddard), Linux 2.6.34.6-54.fc13.i686.PAE #1 SMP
Debian 5.0.6 (Lenny), Linux 2.6.26-2-xen-686 #1 SMP
Remember that the closed source leads to dark side of the force! (Jaume Sabater)
janu
Támogatók
Támogatók

Státusz: Online:

HozzászólásSzerző: antiwinhacker » 2010. január 15., péntek 8:07

moljanesz írta:

Jani ha ilyent tapasztalsz kellene a hibaüzenet, illetve érdemes még egyszer nekifutni. Velem is előfordult már ez, másodszorra tökéletes volt.
A live installerből hiányzott a magyarítás, majd a következő iso-ban benne lesz.
janu írta:Most akkor ez nem fontos?

Szó sincs erről szerintem, valami motor hiba lehet. Tysonnál kellene reklamálni !

Szerk.: megnéztem a moderátori pulton, senki nem törölt hozzászólást ebben a topikban !
"Mikor az utolsó fát kivágtátok, az utolsó folyót is megmérgeztétek és az utolsó halat is kifogtátok, akkor fogtok rájönni, hogy a pénzt nem lehet megenni."

(Egy indián törzsfönök mondta a fehéreknek)
antiwinhacker
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: soma-sk8 » 2010. január 15., péntek 8:13

janu írta:Árulja el valaki, hová tűnt a reggeli beírásom??? :-(

nem csak álmodtad? :mrgreen:
===
Üdv: SoMa
01011100. GoboLinux felhasználó
farmer
soma-sk8
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: janu » 2010. január 15., péntek 12:53

soma-sk8 írta:nem csak álmodtad? :mrgreen:
Karinthy Frigyes írta:...Továbbá azt álmodtam, hogy két macska voltam és játszottam egymással.
Én meg azt álmodtam, hogy küldök soma-sk8-nak két nagymacskát. De végül letettem róla, mert összevesznének rajta, és megúszná :twisted:

Egy esetet tudok elképzelni, ha én voltam a hibás: reggel álmosan véletlenül az "Előnézet"-re nyomtam és nem a "Küldés"-re. Mindegy, fő, hogy most már ott van.
registered Linux user #46079
Fedora 13 (Goddard), Linux 2.6.34.6-54.fc13.i686.PAE #1 SMP
Debian 5.0.6 (Lenny), Linux 2.6.26-2-xen-686 #1 SMP
Remember that the closed source leads to dark side of the force! (Jaume Sabater)
janu
Támogatók
Támogatók

Státusz: Online:

HozzászólásSzerző: moljanesz » 2010. január 15., péntek 13:39

antiwinhacker írta:
moljanesz írta:

Jani ha ilyent tapasztalsz kellene a hibaüzenet, illetve érdemes még egyszer nekifutni. Velem is előfordult már ez, másodszorra tökéletes volt.
A live installerből hiányzott a magyarítás, majd a következő iso-ban benne lesz.

Kipróbáltam újra, sajnos szintén hibaüzenet a vége.
Most hagytam neki partícionálni, csak az üres helyet mutattam meg neki.
De tudom mi a baja azt hiszem!
Multkor mikor veled akartunk reggel Skypeon beszélni, és kb. fél óra vacakolás után csak az Ubuntu-un lévő Skypeal sikerült beszélni, akkor én pokolra küldtem a Susémat.
Leformáztam, és a helyére csináltam egy Windows xp telepítést, mert baromira elegem lett abból hogy egy nyavajás Skype beszélgetést nem tudok lefolytatni.
Meg kontrollnak is csináltam, hogy tényleg csak Linuxon recseg ropog és lép ki minden ok nélkül a Skype.
Most a hibaüzenetben valamit a Windowsal kapcsolatban kifogásol egyébként.
Sajnos hiába csináltam képernyőképet de nem tudtam átmenteni sehova, pedig csatolta az Ubuntu partíciókat, és az ext3-ra formázott tároló partíciómat is. De ugye ezekre nem szól a jogosultság hogy írjam őket.
Egyedül mikor az egyetlen xp partíciót csatoltam volna akkor panaszkodott megint hogy nem tud vele mit kezdeni.
Mivel csak az Ubuntu és a Windows xp képes különösebb probléma nélkül futni a gépen így maradok ezeknél.
Sajnos az éles tesztelésben nem tudok segíteni.
moljanesz
Családtag
Családtag

HozzászólásSzerző: moljanesz » 2010. január 16., szombat 10:34

Tettem új telepítési próbát!
Az eredmény ugyanaz, hibaüzenet...
De tudom a megoldást! :acute: :D
Ugyanis azt hámoztam ki a hibaüzenetből a sok érthetetlen szakértők számára fogalmazott szövegből hogy nem tudja csatolni az ntfs fájlrendszert.
Mivel a szöveg végén közli: "unknown nfts file system"
Most fogtam a gyári dvd telepítőt és most zökkenő nélkül sikerült a telepítés, a Suse-ról írok most ide.
Tehát hiányzik a remasterből az ntfs támogatás, vagy a live telepítőből ezt nem tudom.

Egyébként így nem sok értelme van ennek a Suse Studio-nak, mert aki komolyan ért a rendszerhez annak nincs rá szüksége, a kezdő meg ismeretek hiányában csak rossz hasznavehetetlen telepítőket tud gyártani.

Egyébként a dvd 4.7Gb-os telepítő egy "Suse Studio kicsiben"! :)

Mert a telepítés elkezdése előtt mikor felkínálja összegezve elfogadásra a particionálástól a rendszerindításig az összes beállítást ott van módunk finomítani a beállításokon!
Csak rá kell kattintani a szoftver zöld kiemelt feliratra és amit nem használunk, vagy nem tartalmaz az alaptelepítés azt tudjuk saját igényeink szerint módosítani.
Persze ehhez alap szintű kezdő Linux tudás kell.

Tehát a hiba csak Windows mellé telepítéskor jelentkezik, mert hiányzik az ntfs támogatás a remasterből!
moljanesz
Családtag
Családtag

HozzászólásSzerző: antiwinhacker » 2010. január 16., szombat 15:26

moljanesz írta:Tehát a hiba csak Windows mellé telepítéskor jelentkezik, mert hiányzik az ntfs támogatás a remasterből!

Pótolva, köszönöm a visszajelzést !
"Mikor az utolsó fát kivágtátok, az utolsó folyót is megmérgeztétek és az utolsó halat is kifogtátok, akkor fogtok rájönni, hogy a pénzt nem lehet megenni."

(Egy indián törzsfönök mondta a fehéreknek)
antiwinhacker
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: Suseller » 2010. február 4., csütörtök 11:03

antiwinhacker írta:Készítettem egy 770MB méretű ISO-t a susestudioban, letöltés itt.

Főbb jellemzők:

- Tartalmazza az összes frissítést mai napig bezárólag
- Gnome 2.28.2
- Kernel 2.6.31.8
- CompizFusion telepíte ( engedélyzve, csak be kell állítani milyen csilli-villit akarunk)
- Openoffice 3.1.1.5
- Firefox 3.5.7
- Decibel Audio Player
- Flash, Sun java
- Nvidia és ATI tárolók nincsenek hozzáadva, ez már arra vár akinek szüksége van rá

Jövő hétig van ídő letölteni (helytakarékosság miatt ez a szabály susestudioban), utána ha valakit érdekel, írjon egy hozzászólást és újra megcsinálom az ISO-t.

Üdvözletem.
Ez a remasteres verzió teljesen Magyar?, tehát a menű, beállítások, kezelőfelületek, stb..?
Suseller
Kezdő fórumlovag
Kezdő fórumlovag

ElőzőKövetkező

• Hasonló témák
    Válaszok
    Megtekintve
    Szerző

Vissza: SUSE Linux (openSUSE)