Bendegu írta:2.: ...ez lehet hogy így rötént
Debian boot-menüjében nincs lemezellenőrzési lehetőség?
Egyre több disztró hajlandó már arra, hogy telepítés előtt leellenőrzi önmagát, hogy nem hibás-e.
Moderátor: lisovszki

moljanesz írta:talán még ott a Black Panther KDE4-el.

Bendegu írta:3.: md5-el kapcsolatban részletesebb infót tudsz adni?Mi is ez , hogyan is megy?

Lea Noukhs írta:Bendegu írta:2.: ...ez lehet hogy így rötént
Debian boot-menüjében nincs lemezellenőrzési lehetőség?
Egyre több disztró hajlandó már arra, hogy telepítés előtt leellenőrzi önmagát, hogy nem hibás-e.

soma-sk8 írta:Bendegu írta:3.: md5-el kapcsolatban részletesebb infót tudsz adni?Mi is ez , hogyan is megy?
Elvileg a letöltési oldalakon szokott lenni ellenőrző összeg (md5), vagy a letöltési filével azonos nevü *.md5 (ez a könnyebbik mód)
Ha van ilyen *.md5 file, akkor egy ilyen segédprogival indítva megmondja, hogy jó-e az iso (ugyanazt atz ellenőrző összegű eredményt kapja).
Vagy ha csak az ellenőrző összeg van, akkor te magad indítod az *.iso-ra az ellenőrzést és a kapott eredményt összehasonlítod.

Bendegu írta:Én is onnan szedtem le csak az alpha menüből, http://cdimage.debian.org/debian-cd/5.0.3/alpha/bt-cd/
van vmi különbség?
debian-503-alpha-CD-1.iso.torrent fájlt szedtem le.

Lea Noukhs írta:moljanesz írta:talán még ott a Black Panther KDE4-el.
Bár a KDE a default, de már az első indításkor válthatsz, ha neked a GNOME a szíved csücske.

moljanesz írta:Három nyelven tud, angolul, magyarul, románul. Ezt hívják "európai ubuntunak" egyébként.
moljanesz írta:De ha ezt használod kicsit Debiant is használsz, hiszen az Ubuntu alapja Debian, egy régebbi Debian változat. Szerintem még pihentesd a Debiant egyenlőre, az haladó felhasználóknak való.

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég