Sziasztok!
Sajnos se időm se kapacitásom nincs arra, hogy kipróbáljam a legnépszerűbb vagy legjobb disztribúciókat. Ezért is fordulok most hozzátok. SuSE linuxot használok már a 8.2 verzió óta, kipróbáltam a Mandrivát és az Ubuntut is. A legjobban talán az Ubuntu jött be, mindent tudott szinte, használtam is egy ideig. Viszont zavart, hogy nem működött minden néha úgy ahogy kellett volna, pl virtualbox-on ubuntu alatt nem futott a ReactOS, SuSE alatt igen. Meg nem kaptam meg a legfrissebb programokat, csak ha feltudtam venni extra tárolót, de aztmeg nem mindenhez találtam, amiből kellene az újabb...
OpenSuSE-n meg sokat kell buherálni, hogy minden szépen és jól működjön. Mire beállítja az ember meg kiadják az új verziót.

És szeretem, ha friss a rendszer.
Egy olyan operációs rendszer kellene lényegébe mint az Ubuntu és a SuSE keveréke.

Most ez így hülyén hangzik, de leírom, hogy mik azok amiket fontosnak tartok.
Laptopot használok, szóval wifi, mobilinternet, energiatakarékosság fontosak. A gépen az alábbi programokat szoktam használni legsűrűbben: Skype, aMsn, Audacious, VLC media player, Firefox, Audacity, Gimp, OpenOffice, Transmission, gWget, Free Pascal IDE, VirtualBox, gAnyRemote, kisebb játékok: Xmoto, Teeworlds, Wormux.
Mióta a KDE-ből kijött a 4.x azóta Gnome-ot használok, mert nem eszi annyira a gépet, meg egyszerű. Nálam ez is szempont.
Ha lennének ötleteitek, hogy melyik disztrib passzolna hozzám, akkor légyszíves írjátok meg. Előre is köszönöm.
(Moljanesz neked még lógok egy Unity kipróbálással)