sziget írta:rpmshift-ishiftnyomtató_driver.rpm
rpm -i nyomtató_driver.rpm
az a "shift" inkább "space"
de igen így kell
Moderátor: lisovszki
sziget írta:rpmshift-ishiftnyomtató_driver.rpm
rpm -i nyomtató_driver.rpm

lisovszki írta:Kedves sziget!
Hmm...én azt hiszem a leghétköznapibb nyelven írtam le azt, hogy mit kell tenned...de mindegy....félreértettél...
Sajnos a PCe17Os-ben, ahhoz, hogy tökéletesen tudd használni, egy kicsit több Linux gyakorlatra van szükség, mivel még nem teljesen kiforrot a rendszer, sanálom, hogy csak ennyire telik tőlemigyekszem....
Kérlek....kérdezz, de próbálj meg egy picit megismerkedni a konzollal, hidd el, nem olyan barátságtalan, és ha hiszed, ha nem, ahhoz, hogy te azt lásd magad elött a rendszerben, amit látsz...nos hát ahhoz nekem 98%-ban a konzolt kellett használnom.....
Mondom ha nem volt éthető, akkor leírom még egyszer, de sajnos azt nem tusdtam, hogy még nem használtad a konzolt...elnézést...

krisz29 írta:Aztán újraindítás, és vége! Kiválasztom a rendszert, betölt, aztán annyit ír ki, hogy localhost login: ..... és vége! Ilyenkor mit kell tennem????

kzsolti írta:Nekem is hasonló a problémám, de dolgozok a megoldáson. Egyenlőre ideiglenes megoldás, rootként elindítod a thunar fájlkezelőt konzolba beírod:
su root
password
thunar
Mountolod a lemezt, majd userként lejátszod.
Vagy:
su root
pasword
mount /dev/hd? /home/user/media/cdrom
Valszeg jogosultsági és vagy fstab probléma.
Zoli a thunar, egy xfce-s fájlkezelő, valamiért nem mountol csak rootként és nincs automount.

sziget írta:Volna még egy kérdésem
Van olyan szótár vagy nem tudom micsoda, ahol a terminál parancsok le vannak irva. Hogy mi mit jelent, meg mikor mit kell beirni.

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég