Belépés Felhasználói vezérlőpult Taglista Statisztika
Hungarian Unix Portal Google Kereső Mediafire File Hosting(FREE) Linux Hogyanok
IRC chat Levelező lista! Íratkozz fel!
Halgass rádiót! Userbar generátor ADSL Sebesség mérés
Unity Linux Magyarország Szabadszoftver Info
HUP Distrowatch (Angol) Distrowatch legújabb szoftver csomagok LxEr (Angol) Linux Today (Angol) Linux.com (Angol) Prohardver HWSW SG ITcafe Mobilarena Index 24 óra (Hírek) Hírszerző (Hírek) Origo (Hírek) Hogyan.org Linux Hogyanok
Fórum kezdőlap   GyIK   Keresés  
Regisztráció  Belépés
Fórum kezdőlap Linux Disztribúciók. PCLinuxOS PCe17OS

PCe17OS new-h rövidesen

[justify]Sokaknak ismeretlen lesz a használata, és lesznek akik gyorsan megszeretik, vagy megutálják, bár én annyit szeretnék mondani, hogy számomra egy igen kellemes csalódás volt a KDE után.[/justify]

Moderátor: lisovszki

Re: PCe17OS new-h rövidesen

HozzászólásSzerző: soma-sk8 » 2008. október 22., szerda 16:20

sziget írta:rpmshift-ishiftnyomtató_driver.rpm
rpm -i nyomtató_driver.rpm

az a "shift" inkább "space"
de igen így kell
===
Üdv: SoMa
01011100. GoboLinux felhasználó
farmer
soma-sk8
Moderátor
Moderátor

Státusz: Offline:

HozzászólásSzerző: lisovszki » 2008. október 23., csütörtök 9:09

Kedves sziget!

Hmm...én azt hiszem a leghétköznapibb nyelven írtam le azt, hogy mit kell tenned...de mindegy....félreértettél...

Sajnos a PCe17Os-ben, ahhoz, hogy tökéletesen tudd használni, egy kicsit több Linux gyakorlatra van szükség, mivel még nem teljesen kiforrot a rendszer, sanálom, hogy csak ennyire telik tőlem :) igyekszem....

Kérlek....kérdezz, de próbálj meg egy picit megismerkedni a konzollal, hidd el, nem olyan barátságtalan, és ha hiszed, ha nem, ahhoz, hogy te azt lásd magad elött a rendszerben, amit látsz...nos hát ahhoz nekem 98%-ban a konzolt kellett használnom ;).....

Mondom ha nem volt éthető, akkor leírom még egyszer, de sajnos azt nem tusdtam, hogy még nem használtad a konzolt...elnézést...
Az igaz megszabadul a nyomorúságtól; az istentelen ő helyette beleesik abba.
lisovszki
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: sziget » 2008. október 24., péntek 0:30

lisovszki írta:Kedves sziget!

Hmm...én azt hiszem a leghétköznapibb nyelven írtam le azt, hogy mit kell tenned...de mindegy....félreértettél...

Sajnos a PCe17Os-ben, ahhoz, hogy tökéletesen tudd használni, egy kicsit több Linux gyakorlatra van szükség, mivel még nem teljesen kiforrot a rendszer, sanálom, hogy csak ennyire telik tőlem :) igyekszem....

Kérlek....kérdezz, de próbálj meg egy picit megismerkedni a konzollal, hidd el, nem olyan barátságtalan, és ha hiszed, ha nem, ahhoz, hogy te azt lásd magad elött a rendszerben, amit látsz...nos hát ahhoz nekem 98%-ban a konzolt kellett használnom ;).....

Mondom ha nem volt éthető, akkor leírom még egyszer, de sajnos azt nem tusdtam, hogy még nem használtad a konzolt...elnézést...

Egyáltalán nem kell elnézést kérni . Én is cinkelek ha valami nem tetszik. Ha én bénázok akkor bénázok.

Most is az a véleményem hogy a legjobb linux. Ha kopasz kezdő linuxosról van szó az nem fog konzolba írni, pedig tényleg nem nagy dolog.
Amit tud a PCe17 azt stabilan megbízhatóan tudja. Három dolgot kéne " megcsinálni" és akkor versenyképes az XP-vel meg az összes linuxal.
CD/DVD író olvasó.
Pendrive-ot sem látja de a probléma gyökere ugyanaz gondolom.
meg egy mpackage szerű programtelepítő program ráfaragása.

A Google OS úgy tudom e17-tet használ tudom Ubuntu alapon meg mittudomén milyen különbségek vannak, talán onnét lehetne ihletet meríteni. http://en.wikipedia.org/wiki/Green_OS ha már nyilt forrás.... persze ez lehet a teljes hozzánem értésem bizonyítéka is.

Jó ez így legalább hülyebiztos a rendszer.

Aki meg a konzolhoz nyúl, az vagy ért hozzá, vagy magára vessen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egy haverom Egerben egy diszkóban felszedett egy nőcit. Bulifotókat csináltak valami online ujságnak, és a fotós mondta, hogy hol lehet megnézni a képeket. Másnap kijózanodva gondterhelten kérdezi tőlem.
" Az internet országos?"
Mondom-- Nem értem mi az hogy országos?
Asszongya " Ha egerben felteszik a képem az internetre azt itthon az asszony megláthatja?
Hát igen,- mondom- az internet országos. Azt már nem is mondtam, hogy az egész földgolyón láthatják a fotókat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A feleségem háziorvos, új gépet vett a rendelőbe uj XP-vel. Felhív egyik délelőtt, hogy neki mi az e-mail címe? Hát mondom neked nincs e-mail címed. Totál kétségbeesés, mi lesz most, mert a rendszergazda ma fogja feltelepíteni az uj XP-t és a betegnyilvántartó programot. A regisztrációhoz kell egy mail.
Jó mondom ne izgulj azonnal nyitok neked egy gmail címet.
Köszöni a segítségemet, de az nem lesz jó, mert ha kap egy mailt nem szaladgálhat mindig a munkahelyemre elolvasni.
Akkor mondtam neki, hogy az internet országos..... A rendelőben is el lehet olvasni.....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Úgyhogy kell az a hülyebiztos rendszer. Ha ezek leülnek a gép elé bármit képesek elrontani.
a problémás legény
sziget
Családtag
Családtag

HozzászólásSzerző: lisovszki » 2008. október 24., péntek 1:03

Hali :)

A pendrive probléma megoldásához fel kell telepítened a synaptic-kal a gnome-volume-manager programot a függőségeivel együtt, de azt automatikusan felteszi....é akor megoldódik ez a problémád...sajnos lemaradt a rendszerből ez a csomag, és ez okozza ezt a problémát....

A CD/DVD íróval kapcsolatosan, nos, sajnos vagy KDE-s, vagy Gnme-os...van még egy néhány fain program, de ezt találtam a legegyszerűbbnek, de majd igyekszem....

A csomagtelepítőt is meg fogom oldani valamikor, remélhetőleg.....mentségemre legyen, hogy én is kezdő vagyok :), de tényleg....
lisovszki
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: krisz29 » 2008. október 24., péntek 11:25

Sziasztok!

Van egy kis problémám! Tegnap letöltöttem a PCe17Os newh-t a torrentről! Feltelepítettem a windowsom mellé, egy HP nx7300-as notebookkra, föl is ment, majd újra indítás! Minden működött is, amíg nem próbáltam meg beállítani a nyelvet! Aztán újraindítás, és vége :x ! Kiválasztom a rendszert, betölt, aztán annyit ír ki, hogy localhost login: ..... és vége! Ilyenkor mit kell tennem????
krisz29
Kezdő fórumlovag
Kezdő fórumlovag

HozzászólásSzerző: soma-sk8 » 2008. október 24., péntek 13:05

krisz29 írta:Aztán újraindítás, és vége :x ! Kiválasztom a rendszert, betölt, aztán annyit ír ki, hogy localhost login: ..... és vége! Ilyenkor mit kell tennem????

Hát beírni a felhasználót és jelszót
majd próbálkozni a startx paranccsal

ha nem menne a gui, vagy mindig így kéne csinálni, akkor valami nem jól települt (szerintem)
a synapticsban kéne nézni törött progikat
===
Üdv: SoMa
01011100. GoboLinux felhasználó
farmer
soma-sk8
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: sziget » 2008. október 27., hétfő 18:31

A CD/DVD problémát megoldottem
kzsolti írta:Nekem is hasonló a problémám, de dolgozok a megoldáson. Egyenlőre ideiglenes megoldás, rootként elindítod a thunar fájlkezelőt konzolba beírod:
su root
password
thunar
Mountolod a lemezt, majd userként lejátszod.
Vagy:
su root
pasword
mount /dev/hd? /home/user/media/cdrom
Valszeg jogosultsági és vagy fstab probléma.
Zoli a thunar, egy xfce-s fájlkezelő, valamiért nem mountol csak rootként és nincs automount.

Viszont a feltelepített menager program ellenére sem kezeli a pendive-ot. Pedig jó lenne szinte többet használom mint a CD-t.....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az arabok már a spájzban vannak????!!!!!
a problémás legény
sziget
Családtag
Családtag

HozzászólásSzerző: sziget » 2008. október 27., hétfő 18:54

Volna még egy kérdésem

Van olyan szótár vagy nem tudom micsoda, ahol a terminál parancsok le vannak irva. Hogy mi mit jelent, meg mikor mit kell beirni.
a problémás legény
sziget
Családtag
Családtag

HozzászólásSzerző: lisovszki » 2008. október 27., hétfő 21:21

sziget írta:Volna még egy kérdésem

Van olyan szótár vagy nem tudom micsoda, ahol a terminál parancsok le vannak irva. Hogy mi mit jelent, meg mikor mit kell beirni.

Ezt nézd meg:

http://doksi.atw.hu/
lisovszki
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: sziget » 2008. november 3., hétfő 13:27

Ujra a problémás legény....

Folytatva a linux térítő tevékenységemet....

Egy ismerős gépére akartam feltelepíteni a PCe17 -et de becsíkozódik a kép. Valami képfelbontási gond lehet, vagy nem kultiválja a videokártyát?

Egy régi Compaq gépről van szó. Nyugatról hozzák őket teherautószám. Gondolom bankokban meg irodákban használták öket. P3. 250 ram.

Ubuntu és Mandarina hibátlanul fut rajta live cd-n.
a problémás legény
sziget
Családtag
Családtag

ElőzőKövetkező

• Hasonló témák
    Válaszok
    Megtekintve
    Szerző

Vissza: PCe17OS